Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εγγραφές στα αλληλέγγυα μαθήματα συνεχίζονται. Στις 7 Σεπτέμβρη η έναρξη των μαθημάτων.


Το στέκι πολιτικής, πολιτισμού & αλληλεγγύης KARDELEN σε οποιαδήποτε δράση του το προηγούμενο διάστημα είχε ως πυξίδα την κοινωνική χρησιμότητα. Ειδικά στη σημερινή κατάσταση λόγω και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, ένα σημαντικό εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε την περασμένη χρόνια είναι τα αλληλέγγυα μαθήματα για μαθητές λυκείου. Ένα εγχείρημα το οποίο αποτελεί σημαντική διέξοδο για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Γι αυτό ακριβώς συνεχίζεται και 2η χρονιά.

Πέρυσι ενώ ξεκινώντας οι μαθητές μας ήταν περίπου 10 , δύο μήνες μετά ξεπέρασαν τους 40. Φέτος ήδη, και πριν την έναρξη των μαθημάτων, οι μαθητές έχουν ξεπεράσει τους 20 ενώ η συμμετοχή αναμένεται να αυξηθεί δεδομένου ότι καθημερινά γίνονται νέες εγγραφές.

Έχει ανακοινωθεί ήδη ένα πρώτο πρόγραμμα μαθημάτων, το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας. Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανανεωθεί με προσθήκες μαθημάτων ενώ μέχρι τέλη Σεπτέμβρη πιθανότατα θα έχουν καλυφθεί όλα τα μαθήματα της 3ης λυκείου (κατεύθυνσης και γενικής) καθώς και τα περισσότερα μαθήματα από τις άλλες δύο τάξεις του λυκείου.

Αν και η κινητοποίηση εκπαιδευτικών είναι ήδη σημαντική συνεχίζουμε να καλούμε ενδιαφερόμενους καθηγητές (με τις ανάγκες να εστιάζονται σε μαθηματικούς, χημικούς & φιλολόγους) να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα αλληλεγγύης.

Οι εγγραφές μαθητών και για τις τρεις τάξεις του λυκείου (παράλληλα με το κάλεσμα ενδιαφερόμενων καθηγητών) συνεχίζονται κανονικά.
Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής : 6971922605 (Δημήτρης)

Τέλος μέσα από αυτή την πρωτοβουλία των αλληλέγγυων μαθημάτων θέλουμε να δώσουμε μία άλλη διάσταση στην παιδεία, πέρα από τη στείρα μάθηση και τα σχολεία εξεταστικά κέντρα, καθώς και να αναδείξουμε μία άλλη σχέση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το στέκι Kardelen το οποίο φιλοξενεί το αλληλέγγυο φροντιστήριο βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη 5-7, στην παλιά πόλη και τα μαθήματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο πρόγραμμα μας ξεκινάνε στις 7 Σεπτέμβρη. 
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων το οποίο και θα έχει συνεχώς προσθήκες : https://mathkardelen.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου